Paddla kajak i Stockholm

Är du sugen på att bege dig ut på vattnet, men känner att dina möjligheter är begränsade för att du bor i en storstad? Ingen fara! Även om Stockholm är en stad som är full av höghus, byggnader och trånga gator så är det också en plats med mycket vatten. Där vatten finns, finns möjligheter att paddla, eller hur?

Att paddla kajak är väldigt roligt och något som inte kräver några tidigare erfarenheter eller kunskaper. Så länge alla använder sig av flytvästar så kan hela familjen bege sig ut på äventyr. Även mindre barn har möjlighet att vara med i båten, men visst gäller det att man sitter still och inte försöker springa runt. Naturligtvis är det även bra om ni väljer tåliga, varma och bekväma kläder. Är det sommar fungerar badkläder hur bra som helst, men är det kallt och blåsigt måste man välja andra alternativ. På Itaboutdoor.se kan man hitta friluftskläder med hög kvalitet och för alla tillfällen. Har du inte möjlighet att ta dig till butiken så kan du beställa dina produkter online.

Kajakuthyrning i storstaden

Så, var ska man då vända sig om man vill paddla kajak i Stockholm? Sanningen är att du kan hitta mängder med olika företag som erbjuder dig möjlighet att hyra en kajak för en relativt billig peng. Priset kan dock variera beroende på hur länge du vill ha tillgång till båten, men mellan 1-3 timmar är inte ovanligt.

Långholmen kajak – Hos Långholmen kajak kan du hyra båt på bara ett litet kick. Du hittar företaget på Alstaviksvägen 3 och här har du möjlighet att se den vackra naturen runt Långholmen och Reimersholme. Om så önskas har du även möjlighet att paddla i grupp ledd av en professionell och trevlig guide.

Rålis kajak – Rålis Kajak hittar du på Smedsuddsvägen 23 i Stockholm. Här paddlar du ensam eller tillsammans med vänner och njuter av den fina utsikten till havs. Företaget är mycket flexibla när det kommer till kundernas behov och erbjuder även mycket bra priser.

Paddling Stockholm – Vill du paddla i grupp så är Paddling Stockholm ett mycket bra alternativ. Här har du möjlighet att delta i arrangerade turer och utflykter i Stockholm stad. Paddling Stockholm har dessutom öppet dygnet runt.

SöderKajak – På Vinterviksvägen 52 i Stockholm hittar du SöderKajak. Här kan du inte bara hyra kajaker och kanoter för att ta dig ut på vattnet. Du har även möjlighet att hyra en så kallad SUP-board. I närheten av uthyrningen har du vackra Vinterviken där du kan njuta av en kopp kaffe eller värmande soppa efter din utflykt.

Detta är bara några få av alla de platser som erbjuder kajaker runt om i Stockholm. Utöver ovannämnda har du även Brunnvikens Kanotklubb, Sjöstaden Kajak AB, Sjöcafeet och många fler.