Odla din egen matsäck till kajakutflykten

Älskar du att ge dig ut på äventyr i din kajak? Då vet du att mat sällan smakar så gott som den gör ute i det fria. Vill du njuta lite extra så är det kul att äta egenodlad mat. Här följer några tips på vad du kan odla och hur du kan fixa en god matsäck av grödorna.

Bra grödor att börja med

Är du sugen på att börja odla din egen utflyktsmat? Surfa då in på odla grönsaker med wexthuset och hitta den utrustning och de fröer du behöver. Om du är nybörjare på odling är det också bra att börja odla enkla grödor, till exempel tomat, squash och morötter. Alla dessa grödor gror bra och går enkelt att göra god utflyktsmat av. Passa också på att odla din egen chili. Den blir en härlig krydda till nästan allt.

På odla grönsaker med Wexthuset kan du hitta allt som du behöver till din odling, till exempel krukor och pluggbrätten för förkultivering samt olika redskap. Mycket av det vi odlar i Sverige behöver förkultiveras. Det beror på att vi lever i ett ganska kallt klimat och grödorna därför behöver få tid på sig att gro för att kunna utvecklas ordentligt. Förkultiverar gör man inomhus, gärna under en växtlampa.

Härliga matsäckar med egenodlade grönsaker

När man paddlar kajak är det mycket att tänka på. Dels bör man vara rätt klädd och dels bör man ha med sig en god matsäck. Paddlar du med barn behöver du dessutom kunna servera en matsäck som passar dem. Testa att steka upp din egenodlade squash med vitlök och strö på lite fetaost. Servera sedan detta i wraps. Det är även gott att komplettera med lite bondbönor för att få extra protein i måltiden. Har du ett stormkök eller tillgång till öppen eld när du paddlar? Gör då en god gryta med tomater, morötter, linser och squash. Servera den med en klick creme fraiche och ett gott bröd. Vill du ha efterrätt? Stek då morotspannkakor med kanel över elden. Servera sedan dessa med en röra av färskost, florsocker, vaniljsocker och citron. Det blir som att äta morotskaka i pannkaksform.

Använd din fantasi

Det finns naturligtvis mycket mer mat till utflykten du kan göra av dina egenodlade grönsaker. Släpp loss din fantasi och våga prova olika smakkombinationer. Kom ihåg att det inte gör något om du misslyckas någon gång. Då har du i alla fall lärt dig något.