Fördelar med att paddla kajak

Vill du ha en sport där du kan komma ut i naturen och samtidigt förbättra din fysiska och mentala hälsa? Ja, i sådana fall är kajakpaddling en sport för dig! Denna sport erbjuder dig allt detta tillsammans med att det låter dig njuta av naturens skönhet och upptäcka storslagna platser. Med tanke på alla dess fördelar finns det ingen brist på anledningar till att börja och göra din första kajakupplevelse.

Transportera din kajak med rätt bil

Förutsättningen för att komma ut med din kajak är att ha en lämplig bilmodell. Kom ihåg att det är fördelaktigt med en bil av större storlek. SUV är en perfekt bil för jobbet eftersom de är större än vanliga bilar som ger föraren en bättre översikt. Med den bättre överblicken får du en avsevärt bättre koll på omgivningen där du kör, något som blir viktigare vid skog och terräng. Inte minst får du syn på eventuella hinder som du inte gör lika lätt med en vanlig personbil. Förutom denna aspekt har de även en högre markfrigång som underlättar körning över terräng och ojämn markyta. När du har denna perfekta bil är du redo för äventyr med din kajak.

Förutom att vara roligt erbjuder kajakpaddling många fördelar för hälsan, vilka är följande:

  • Hjälper dig att gå ner i vikt.
  • Ökar din muskelstyrka.
  • Förbättrar hjärthälsan.

Läs vidare för att se närmare på dessa fantastiska fördelar!

Fördelar med kajakpaddling

1. Hjälper dig att gå ner i vikt. Kajakpaddling har många hälsofördelar, varav en viktig är att uppnå din idealvikt. Du bränner cirka 500 kalorier per timmar när du paddlar i en hastighet på fem kilometer i timman. Eftersom du förmodligen kommer paddla i några timmar förbrukar du mer kalorier än på löpbandet samtidigt som det är roligare. Det betyder att du kan gå ner i vikt av att ägna några eftermiddagar i veckan för att bränna tusentals kalorier.

2. Ökar din muskelstyrka. Att paddla kajak är en kroppsrörelse som framförallt arbetar musklerna i din överkropp, som axlar, bröst och rygg. Dessa kroppsdelar blir mer tonade av att regelbundet paddla i timmar. Mängden repetitioner kan nämligen uppnå ett antal på 1000-2000 efter en dags paddling.

3. Förbättrar hjärthälsan. Du tränar inte bara dina överkroppsmuskler av att paddla kajak, utan även den viktigaste muskeln av alla, det vill säga hjärtat. Kajakpaddling är utan tvekan en träning för hjärtmuskeln som gör den effektivare på att pumpa blodet. Gör du denna aktivitet med jämna mellanrum kommer din pulsnivå uppnå en hälsosam nivå och till följd bli starkare.