Förvaring av kajaken

Att paddla kajak är roligt och det är en hobby som inte heller behöver vara särskilt dyr. Men om man köper en egen kajak är det viktigt att man tar hand om den på ett bra sätt för att den ska hålla länge. Men hur viktig roll har förvaringen i det hela?

Förvaring ingår i god skötsel

Det spelar ingen roll om du sköter din kajak enligt alla konstens regler om du sedan bara slänger den vind för våg omkring dig mellan användningarna. En bra förvaring för kajaken ingår i god skötsel och det bör man ha koll på redan vid köpet.

Förvara kajaken inomhus

Under vinterperioden är det bäst om man kan förvara sin kajak inomhus. Då riskerar den inte att ta skada av väder och vind. Dessutom är det mindre risk att den stjäls. Om man inte har plats hemma kan ett alternativ vara att hyra ett förråd i Göteborg för förvaringen. Ett lagom stort förråd får man för ett par hundra kronor i månaden. I förrådet kan man också förvara andra saker som hör kajakpaddlandet till. Åror, flytvästar och annat kanske tar lite mycket plats hemma i bostaden och det kan vara skönt att ha allt samlat så att man vet var allt är när det är dags att åka iväg.

Utomhusförvaring

Måste man förvara sin kajak utomhus är det bra att ta upp den ur vattnet. Man bör också lägga den på ett skyddat ställe, gärna på en båtvagn eller i et båtställ. Det är bra om luft kan cirkulera runt om kajaken när den ligger på förvaringen. På så sätt slipper man tänka på att fukt och mögel skadar den. Det är speciellt viktigt under långtidsförvaring.