Vilken kajak ska man välja?  

Det finns många olika typer av kajaker som du kan välja mellan och om det är första gången som du väljer kajak så kan det kännas väldigt klurigt. Det finns ju havskajak, rekreationskajak, forskajak, surfkajak och fiskekajak. Därför är det inte konstigt att nybörjaren känner sig vilsen. Du kan givetvis få en hel del hjälp av butikspersonalen när du ska välja din första kajak, men i grund och botten så är det enda som kommer att hjälpa digVintage market at Snape Maltings, Suffolk att välja rätt kajak för dig erfarenhet. En del butiker erbjuder dig chansen att provpaddla en kajak för att se om den är någonting för dig. Ju mer du paddlar kajak, desto enklare kommer det vara för dig att veta vilken kajak just du behöver.

 

Innan dess att du besöker butiken för kajaker så finns det en del saker som du ska fundera på för att förenkla både för dig själv och för butikspersonalen. Var och hur har du tänkt dig att du ska använda din kajak? Om du som exempel har planerat att hela familjen ska kunna använda den i sommarstugan så är det stor skillnad på den kajak som du ska ha gentemot den som du ska använda när du vill på långa och utmanande havsturer. Även din vikt och din packning som du kommer att ha med dig spelar roll angående hur kajaken kommer att vara att manövrera. Längden på kajaken spelar roll angående hur den kommer att vara att manövrera. Om du ska åka på långa turer så kan roder hjälpa dig att orka hela vägen, samt en skrädda kan vara precis vad du behöver om du upplever att du har svårt att hålla balansen på egen hand.

 

Om du ska tävla kommer du att ha fördelar av att välja en lättare kajak, detta handlar mest om hur snabbt man kommer att komma upp i fart, när kajaken väl har kommit upp i hastigheter så spelar det inte så stor roll angående vad den väger. Det finns helt enkelt mycket som spelar roll. Om du vill läsa mer ska du gå in på kajaktiv.